Rullet kant

Rullet kant

Et godt og meget enkelt alternativ er simpelthen at strikke nogle rækker glatstrik, og derefter sørge for at lukke masker af så løst som du overhovedet kan.

Tech-knitter

Tech-knitter

TECHknitting.com er fyldt med gode anvisninger om alle strikke-relaterede udfordringer. Illustreret på allerbedste vis.

Navajo Knitting

Det er en virkelig smart måde at få brugt det der alt-for-tynde men meget fine garn, som af en eller anden grund er havnet i ens garnlager. Måske fordi det bare er rigtig lækkert. Med Navajo-teknikken bliver det pludselig tre gange så tykt, og der kan strikkes med almindelig pindetykkelse.

Knuder eller ej

Knuder eller ej

I uldgarn foretrækker jeg at splejse garnet – dele garnet, evt. fjerne halvdelen af trådene, væde garnenderne (ja, spyt bare på dem), læg garnenderne over hinanden og tril dem mellem varme håndflader – men det virker ikke så godt i bomuldsgarn.

Opslagning

Opslagning

Åben opslagning, tyrkisk opslagning, strikkeopslagning – det er vigtigt at vælge den rigtige opslagningsmetode, for sjaler, strømper og huer er jo ikke ens.

Strømpepinde

Strømpepinde

Er du en af dem der kæmper mod strømpepindene og synes at det er meget bøvlet, så kunne det være en løsning at bruge rundpinde i stedet. Til strømper, ærmer og den slags kan man enten bruge to rundpinde, hver på sin halvdel – det har jeg selv gjort siden jeg første gang strikkede strømper. […]