Rullet kant

Rullet kant

Et godt og meget enkelt alternativ er simpelthen at strikke nogle rækker glatstrik, og derefter sørge for at lukke masker af så løst som du overhovedet kan.

Tech-knitter

Tech-knitter

TECHknitting.com er fyldt med gode anvisninger om alle strikke-relaterede udfordringer. Illustreret på allerbedste vis.

Maskesting – med strikkepinde

Maskesting – med strikkepinde

Grafting, Kitchener Stitch, maskesting – her er et link til gode instrukser, der lærte mig at bruge strikkepinde til aflukning og sammensyning: Techknitting: Easier Way to Kitchener Stitch   PURL FRONT OFF – purl first st on front needle, drop st off KNIT FRONT ON – knit next st on front needle, leave st on […]

Splejs

Splejs

I uldgarn foretrækker jeg at splejse garnet – dele garnet, evt. fjerne halvdelen af trådene, væde garnenderne (ja, spyt bare på dem), læg garnenderne over hinanden og tril dem mellem varme håndflader – men det virker ikke så godt i bomuldsgarn.

Opslagning

Opslagning

Åben opslagning, tyrkisk opslagning, strikkeopslagning – det er vigtigt at vælge den rigtige opslagningsmetode, for sjaler, strømper og huer er jo ikke ens.

Strømpepinde

Strømpepinde

Er du en af dem der kæmper mod strømpepindene og synes at det er meget bøvlet, så kunne det være en løsning at bruge rundpinde i stedet. Til strømper, ærmer og den slags kan man enten bruge to rundpinde, hver på sin halvdel – det har jeg selv gjort siden jeg første gang strikkede strømper. […]